Om mig

Jag är född februari 1989, Karlstad.

Hästar har i princip alltid funnits i livet sedan födseln, även om jag just då inte var allt för intresserad, tyckte det var helt okej att äta hästarnas knäckebröd, sortera sten och leka i vattnet…

Men klappade gärna och kanske åkte runt på någon shettis.

Familjen flyttade till Stockholm 1995, då följde hästen Janina, som mamma köpt, med tillsammans i sällskap av Fatima, en ponny från Filipstads Ridskola.

Hade fortfarande inte fått det största intresset för hästar, att åka runt runt var inte min grej och hoppning var det enda roliga på både Sorunda och Botkyrka ridklubb.

Efter några låneponnyer och medryttarhästar så betäcktes Janina och Yina kom till världen 2001

Det blev min häst, kanske inte det mest optimala att börja med en unghäst, men det lyckades helt okej, vi tävlade upp till 120 när hon var 6 år.

Efter gymnasiet så jobbade jag en kort stund med hästar, det var lärorikt och även givande! Efter det blev jag något häst trött, fick jobb inom processindustri och hade inte riktigt ekonomi att ha egen häst efter att jag flyttade hemifrån.

Men, ränderna går inte ur och jag tog upp hästarna efter några år och 2010 kom Crown Points Jojo in i bilden, en snäll men ibland speciell herre.

En häst som gett mig allt mitt självförtroende jag har, han var alltid tillmötesgående och gjorde sitt bästa, han stod ut med mycket!

En riktigt ängel som jag är oerhört tacksam för att ha haft!

Några hästar har passerat, en del under kort tid en del har stannat något längre.

Våren 2015 skadade jag min rygg i en ridolycka, vilket gjorde mig rädd för att ramla av, detta påverkade mig väldigt länge och kan än idag i väldigt specifika situationer få en klump i magen vid ridning, framförallt vid nya hästar, som jag inte känner.

I stallet just nu finns Indigo, en häst jag köpte på ren kärlek! För pengar jag egentligen inte hade. Men ibland måste man våga.

Målet är 130 innan årets slut, drömmen är outalad.

Cetania 110 Märsta

Cetania, sto f. 2005

Cantanis – Lavendel

äg. Micaela Strandberg