Jerringpriset, priset som får en att vilja be om ursäkt…

Ända sedan de nominerade av 2017 års Jerringpris tillkännagavs kändes det som en hård match!

För mig var det många som var värda priset!

Inte minst Stenson, med sin Major-seger!

Sjöström med sitt FANTASTISKA OS! Hon gav mig många glädjetjut och gåshuden var ett faktum när hon simmade hem medalj efter medalj där i Rio!

Rissveds, en personlig favorit, hon cyklade och körde skiten ur sig själv och de andra under OS…

Alexandersson, tyvärr tycker jag hon glöms bort helt, så många medaljer, i två olika sporter… Hon borde få mer uppmärksamhet, än vad Peder får…

På många nyhetssajter får man läsa hur allt bara är en ”Röstkupp” en ”Sekt”.

Jag undrar hur en av Sveriges största sporter kan vara så okänd för allmänheten? Efter att Rolf Göran Bengtsson röstades fram till Jerringprisvinnare år 2012 var stormen total, det mest minnesvärda var ändå Lasse Andrell’s ”Vem fan är Rolf Göran Bengtsson”, han fick med stort pådrag äta upp sitt uttalande och bad om ursäkt efter en skumpig runda på en trygg häst i ett ridhus över cavaletti.

Vi, inom ridsporten, trodde nog väldigt övertygat om att ridsporten skulle få mer plats i etern. Nu fanns det ju bevisat att ridsporten är en stor sport i Sverige, eller?

Såhär 5 år senare kan vi ju konstatera att, nej…

Många påstår sig inte veta vem Peder är, vilket jag förstår, har man verkligen noll intresse för en sport så vet man väldigt lite (Jag har oerhört dålig koll på fotboll, vet bara vem Zlatan är)

Men ridsporten skulle behöva få sin egen Zlatan, vilket i sig är väldigt svårt, sporten är för komplex, det handlar om två individer, som ska passa som ska prestera och hästen ska hålla så hög nivå att man kan vara ”Där det händer”. Det pågår så mycket tävlingar, nationshoppning och grand prix-klasser med svenska deltagare och Pristagare som ALDRIG lyfts högre än inom ridsportens egna krets. Om dessa prestationer hamnade i sportsändningarna kanske det hade varit mer accepterat att Peder vann? Då hade det ju synts mer under året?

Jag önskade bara, att de som är som mest negativa, kunde se en annan sida av myntet, det måste ju vara NÅGONTING som gör att Peder fått så många röster, inte bara för att man vill ”Röstkuppa”

 

Till sista vill jag säga, Tack Peder, All In och ALLA i ert team, tack för den fantastiska insatsen i OS! Tack för året 2016!

En reaktion på ”Jerringpriset, priset som får en att vilja be om ursäkt…

  1. Man kan ju tycka att sportjournalister borde veta vem han är åtminstone men att de inte vet bekräftar vad vi redan visste – de har ingen koll eller intresse what so ever av ridsport. En av avslöjade vad det EGENTLIGEN handlar om när han menade att ryttare åker Ferrari till träningarna – ja det är ju för jävligt när man lever kvar i villfarelsen att alla som håller på med hästar är gjorda av pengar medan stackars Sara bara hade råd med ett simkort tilll kommunala badet – så går en sån där rikis och vinner dessutom.

    Och Anrell är igång i år igen btw.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *