Ingen är anonym på nätet

Det här med att blogga eller uttrycka åsikter under psedonym är ju ett fenomen som funnits i många många år…

Inom hästvärlden blev det fruktansvärt populärt när Captain Tourettes och Silverbjälke gjorde intåg. Tourettes skrev sarkastiskt och vasst med en rejäl skopa självdistans!

Inte lång tid efter att Tourettes ploppade upp och blev en rejäl snackis dök en annan filur upp, döpt efter Buthler och Örlunds sadomasochistiska Christopher Silverbjälke, som bland många saker skär halsen av en kvinna på IKEA och låter henne ligga bland prydnadskuddarna.

Silverbjälke har försökt leva upp till den psykotiska förebilden och har slängt ur sig både fakta och ren bitterhet, de senaste halvåret mer det senare. Alla tar ju någon gång slut på kunskap.

Anledningen till att ens skapa en psedonym brukar ofta handla om att man får ett annat gehör för sina tankar och åsikter när det inte finns någon människa bakom dem som färgar det hela.

Kan det vara därför Silverbjälke vara tvungen att skaffa sig ett alias? Är detta någon/några som inte alls är så högt uppsatta i ridsporten som det vill framstå som, någon/några som står på sidan om och tittar på det man vill vara?

Oavsett, så är det skrämmande läsning när Silverbjälke väljer att raljera och spy ur sig sin kunskap, som ibland är något löst sammansatt med sin egen erfarenhet, som vi ändå inte kan lägga in i bedömningen, för vi ”vet inte” vem Silverbjälke är, då framstår ju allt som meningslöst dravvel.

Det blir lika Frustrerande som de citat, bilder och inlägg som sprids utan någon som helst källkritik.

Det är lätt att haspla ur sig ”fakta, kunskaper” och åsikter när man ändå inte behöver stå till svars för dem öga mot öga, eller att mottagarna ändå inte kan verifiera någon av dessa påstådda kunskaper, eftersom det inte finns ett namn att följa upp. Bara ett anonymt alias som någon eller några ”tryggt” gömmer sig bakom, med liten risk att behöva möta kritik face to face.

Men, ingen är anonym på internet i all oändlighet…

Efter en hel del överläggande med mig själv så låter jag dessa två personer vara, det är nog väldigt viktigt för dem att få vara hemliga, eller så vill jag inte ge dem 15minutes of fame…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *