Är det skäligt pris?

Läste en känd anonym bloggares inlägg om pris för träningar.

Bloggaren skriver bland annat;

Dyrt ?

Ja, ur ett perspektiv är det dyrt. Ur den vanliga familjens ögon blir det dyrt, Men det är bara för att man inte respekterar yrket. Man har det som hobby, livsstil & intresse och därför har man ingen förståelse för att det är en yrkestjänst man köper in.

 

 

Perspektiv: 

Toastolen eller varmvattenberedaren läcker, Du ringer en rörmokare. Kommer kosta dig minst 2400 utan material, Han fixar problemet en vardag innan kl 16 på 45 minuter. rörmokaren har 3års utbildning. Inget gnäll.

 

Din bil behöver service, Du ringer verkstaden. Arbetskostnaden är 1240kr / tim. Bilmekanikern har 2år utbildning. Inget gnäll.

Jag vill vända på hela den här soppan, för jag tycker den är något orättvist vriden. Att jämställa en rörmokare med en tränare är först och främst väldigt ogynnsamt, vatten och avlopp finns överallt… Samhället skulle inte funka utan dem, en tränare är väldigt nischad och berör endast en del av befolkningen.

Man kan klara sig utan en träning, men inte utan ett fungerande avlopp, eller med läkande varmvattenberedare…

Är ni med mig?

Jag vill vända på det i konsumentens synvinkel, då denne bloggare utger sig själv för att vara tränare, alltså talar för sin egen sak och marknadsför träningarnas vara med en attityd över ett snålt, ogint och småsint beteende över att man inte vill betala för att bli bättre.

Vi gör ett lätt överslag, alla siffror nedan är teoretiska, men fullt möjliga!

Inkomst efter skatt; 21500kr

Boendelån; 3500kr

Mat och hemförsäkring; 3000kr

Billån: 2000kr

Hästförsäkring: 1000kr

Stallhyra: 4000kr

Skoning: 1000kr

Mobilräkning: 500kr

Elräkning: 1000kr

Drivmedel till bilen: 1500kr (Väldigt beroende på bil och körsträcka men ett medel utifrån mig själv fick det bli)

Nu är vi uppe i en totalsumma av 17500kr

Det ger alltså ett överskott på 4000kr/ månad.

Av dessa ska säkerligen en bit av kakan gå in på ett sparkonto säg en 1000lapp. För att kanske betala den där bilmekanikern när bilen inte gått igenom besiktningen?

Så 3000kr/ månad är det som finns att röra sig med, att göra det man vill och behöver, ibland kanske man måste köpa ny hjälm för man ramlat av?

Ibland kanske man behöver vårda sin relation och lägger pengar på en biokväll med middag.

Om man vill träna varje vecka, för kanske 400-500kr/ gång så har dem där pengarna snabbt ätits upp.

Detta är dyrt! 

Det är dessutom konstigt resonemang att en säljare av en tjänst måste försvara sin prissättning, när det alltid är köparen som själv bestämmer om det är en skälig prisbild…

Att träna kan vara en kostnad som är lika dyr som sitt boende, kan 4timmars träning i månaden verkligen jämställas med tak över huvudet? 

 

En reaktion på ”Är det skäligt pris?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *